Sveže domaće meso – Kvalitet koji se prepoznaje

1 Comment

Sveže domaće meso čini osnovu svakog dobrog obroka, i nema sumnje da ga upotpunjuje.

Savršeno meso vam omogućava da napravite razna jela po vašoj želji. Istraživanja govore u prilog tome koliko je meso zapravo neophodno ljudskom organizmu.

Grill Pub vam u ovom blogu otkriva sve što ste želeli da znate o mesu, jer je jasno da ono blagotvorno utiče na zdravlje.

Sveže domaće meso Kako prepoznati kvalitetno meso

 

Zašto je sveže meso neophodno i zdravo?

Meso sadrži visokokvalitetne proteine koji su neophodni za normalno funkcionisanje organizma. Hrana sa visokim sadržajem proteina neće uništiti vaše bubrege ili kosti. Tako da je vreme da otklonimo ovaj široko rasprostranjeni mit. Takođe, ukoliko nemate visok krvni pritisak niti neko hronično oboljenje, poput dijabetesa ili bolesti bubrega, ishrana sa visokim sadržajem proteina neće negativno uticati na vaše zdravlje. Naprotiv! Potpuno isto važi ako unosite dovoljnu količinu tečnosti.

Za razliku od proteina, gvožđe se smatra nedovoljno konzumiranim hranljivim sastojkom, a nedostatak gvožđa dovodi do anemije. Meso, naročito crveno, sadrži velike količine gvožđa, pa je jasno koliko je sveže domaće meso dobar i zdrav izbor za vas. Meso sadrži i brojne vitamine. Na primer, Vitamin B12 se dobija samo iz životinjskih izvora i igra važnu ulogu u varenju i proizvodnji energije. Ljudi koji ne jedu meso, mlečne proizvode ili jaja moraju unositi B12. To mogu činiti putem suplemenata i tako dopuniti svoju ishranu. Najnovija istraživanja pokazuju da meso sadrži masti koje su dobre za kardiovaskularni sistem.

Na primer, dijete sa niskim udelom ugljenih hidrata su jednako efikasne kao dijete s niskim udelom masti u smanjenju težine. One takođe omogućavaju otklanjanje kardiovaskularnih faktora rizika.

sveže domaće meso

Sveže domaće meso – Osnova naših jela

Tajna savršenih jela leži u dobroj recepturi, a mi se svakodnevno trudimo da našim gostima ponudimo samo najbolje. To ne bi bilo moguće bez najkvalitetnijeg mesa, zato sveže domaće meso čini osnovu mnogih jela iz naše kuhinje.

Naše meso je sa domaćih farmi, jer smatramo da treba birati samo meso kontrolisanog porekla. Jer, samo to meso je prošlo strogu kontrolu kvaliteta. Na ovaj način, sigurni smo da biramo najbolje i najukusnije meso, koje se potom koristi za pripremu najraznovrsnijih obroka, koji su uvek pripremljeni sa ljubavlju.

Bilo da je reč o specijalitetima od piletine, roštilj mesu, pilećim salatama ili gurmanskim jelima, verujemo da ćete se i sami uveriti u karakterističan i bogat ukus ovih jela, a tome doprinosi i najbolje meso.

Tu su i riblji specijaliteti, koji veoma blagotvorno deluju na vaše zdravlje, jer sadrže važne omega – 3 masne kiseline, koje se pokazuju kao jedne od najznačajnijih. One pozitivno utiču na funkcionisanje mozga, pravilan rast i razvoj, poboljšavaju cirkulaciju. Pokazuju se i značajnim u smanjenju umora i poboljšanju pamćenja.

Sveže domaće meso je kvalitet koji se prepoznaje, a na vama je da dođete u restoran na Novom Beogradu i sami se uverite. Ručak sa prijateljima u savršenom ambijentu je baš ono što vam treba nakon naporne radne nedelje, a nakon zdravog i hranljivog obroka preporučujemo vam da se počastite palačinkama, kako bi ugođaj bio potpun.

Dođite u Grill Pub i osetite pravu magiju ukusa!

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment