Specijaliteti sa roštilja u restoranu Grill Pub

1 Comment

Specijaliteti sa roštilja su odavno postali sastavni deo domaće kuhinje.

Poznati su još iz praistorijskog doba. Danas specijaliteti sa roštilja nisu više namenjeni samo za izlete i neformalna druženja. Oni su zapravo povod za organizovanje proslava. Jer, ima li šta bolje od uživanja u čarobnim ukusima i druženja sa prijateljima?

Specijaliteti sa roštilja dolaze iz svih krajeva sveta

Specijaliteti sa roštilja se mogu naći na svakom kontinentu, u svakoj zemlji.

Specijaliteti sa roštilja

Azija, na primer, donosi pravo šarenilo kada je izbor mesa u pitanju. Od Kine, preko Tajlanda i Japana, pa do Indije i Indonezije ima mnoštvo varijanti jela spremljenih na metalnoj ploči ili u glinenim roštiljima na ćumur. Ovi specijaliteti sa roštilja se izdvajaju od ostalih po najmanjoj masnoći. Tajna za to leži u pripremi raznovrsnih začina, među kojima caruje đumbir.

Mediteranski specijaliteti sa roštilja su karakteristično riblji. Pored ribe, na roštilju se mogu sresti i morski plodovi. Takođe, i začini koji se koriste su karakeristični za ovo podneblje. Glavni sastojci za mediteransko roštiljanje, pre svega, su ruzmarin, bosiljak, majčina dušica i origano, u svežem ili sušenom obliku.

Za razliku od sofisticiranih ukusa mediteranskog roštilja, američki specijaliteti sa roštilja su jednostavniji, ali ništa manje značajniji. U pitanju su čuveni burgeri. Oni su odavno prerasli epitet brze hrane, pa ih možemo sresti u različitim kombinacijama u najekluzivnijim restoranima. U američka jela na roštilju spadaju i debeli stekovi, goveđi odresci, kao i slasna rebarca prelivena gotovim sosevima.

Kobasice na roštilju vladaju istočnom i centralnom Evropom. Služe se uz jednostavne priloge i nezaobilaznu krompir salatu i senf. Naravno, pravi specijaliteti sa roštilja iz ovog dela Evrope ne mogu se zamisliti bez piva koje je tečni pratilac uživanja.

Specijaliteti sa roštilja su deo srpske tradicije

Specijaliteti sa roštilja

Svi odavno znaju da se u Srbiji dobro jede! To je jedan od glavnih razloga zbog kog se turisti ponovo vraćaju u našu zemlju. Čarobne arome i posebni načini spremanja donose bogatu riznicu prelepih jela. Glavni deo srpskog jelovnika čine specijaliteti sa roštilja koji su dobili sasvim novi nivo, te možemo slobodno reći da kod nas predstavljaju pravu umetnost sa roštilja.

Srpska pljeskavica – kraljica specijaliteta sa roštilja

Iako su ćevapi mnogima prva asocijacija za specijalitete sa roštilja, u stvari pljeskavica je karakteristični srpski brend.

Specijaliteti sa roštilja

Tradicionalna pljeskavica se sprema od goveđe plećke, svinjskog vrata i ovčje potrbušine. Postupak je isti kao kod pripreme ćevapa. Naime, fino usitnjeno meso meša se sa začinima u koje prvenstveno spadaju so, luk i biber, a zatim oblikuje u vidu tankih pločica koje po veličini odgovaraju masi od 5, 10 i više ćevapa.

Servira se poslužena u somunu ili lepinji uz raznovrsne priloge poput paradajza, luka, pavlake, kupusa, kečapa, majoneza, senfa.

Da je pljeskavica omiljeno jelo mnogih ljudi govori i podatak da postoje brojne verzije. Među njima najpoznatija je gurmanska pljeskavica koja sadrži kačkavalj i pančetu ili šunku sa ljutom tucanom ili sitno iseckanim paprikama.

Bogata i sočna pljeskavica kao i drugi specijaliteti sa roštilja koji će zadovoljiti svačiji ukus čekaju vas u restoranu Grill Pub. Dođite i uverite se sami zašto je on sinonim za restoran dobre hrane.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment