Specijaliteti od piletine u našem restoranu

11 Comments

Specijaliteti od piletine su omiljeni kako odraslima, tako i mlađim generacijama.

Od davnina pileće meso je sastavni deo trpeze. O tome svedoče i vavilonski crteži nastali oko 600. godine pre Nove ere. U Srednjem veku bilo je najupotrebljavanije meso, a najpoznatiji specijaliteti od piletine bile su različite varijacije paprikaša.

Tokom 19. veka u Americi piletina je, zbog visoke cene, bila namenjena samo bogatim ljudima. Tek nakon Drugog svetskog rata postala je dostupna širim društvenim slojevima, da bi početkom ovog veka potisnula u drugi plan jela sa ostalim vrstama mesa.

Po čemu su specijaliteti od piletine posebni otkriva vam restoran Novi Beograd, Grill Pub.

specijaliteti od piletine

Specijaliteti od piletine su najzdraviji

Iako su riblji specijaliteti prema mišljenju mnogih najzdraviji, pileće meso ima idealnu nutritivnu vrednost koju je nemoguće naći u biljnim namirnicama. Zato ne čudi što je zdrava ishrana velikim delom bazirana na njegovoj upotrebi.

Naime, specijaliteti od piletine štite kosti, zube i rad svih organa. Takođe, njihova upotreba je preporučljiva kao preventiva od Alchajmerove bolesti, kao i od raka i drugih genetskih komplikacija. Pojedina istraživanja su pokazala da su ovi specijaliteti od mesa usporili napredovanje nekih vrsta kancera.

Specijaliteti od piletine čuvaju idealnu telesnu težinu

S obzirom da spadaju u niskokalorične obroke, specijaliteti od piletine su savršeni način da održite željenu težinu. Mnoštvo mogućnosti i čarobnih ukusa zadovoljiće i najprobrljivija nepca gurmana, bez opasnosti od prekomernog unosa kalorija.

Baš kao gurmanska jela, pileće meso pruža dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ali, ujedno, ubrzava metabolizam, pa je odlično i kao dijetalni obrok.

Specijaliteti od piletine kao obrok salate koje će vas oduševiti

Bez obzira koje je godišnje doba, salate su savršeni izbor za večeru ili ručak u restoranu. Među njima se posebno izdvaja nadaleko poznata Cezar salata.

Nastala je 1924. godine kada je vlasnik restorana Cezar Kardini morao da upotrebi talenat i maštu kako bi od sastojaka koji su mu tog trenutka bili na raspolaganju uspeo da spremi ukusni obrok za prijatelje. Tako je nastala kombinacija zelene salate, belog luka, krutona, parmezana, maslinovog ulja, jaja i vorčester sosa koja je oduševila prijatelje.

Vrlo brzo Cezar salata se našla na menijima ekskluzivnih restorana u Evropi, a 2 decenije kasnije osvojila je i američki kontinent.

specijaliteti od piletine 1

Specijaliteti od piletine – savršeni spoj mocarele i pesto sosa

U pravom italijanskom duhu dolazi Kapreze piletina. Naziv je dobila po prelepom ostrvu Kapri, nedaleko od Napulja.

Iako se ne zna ko ju je stvorio, prvi put se pojavila na meniju hotela Quisisana. Prvobitno se pripremala od cacio sira koji je kasnije zamenila mocarela. Po tradiciji u pitanju je posebna vrsta sira dobijenog od bivoljeg mleka, te važi za najkvalitetniji. Uz čuvenu mocarelu, tu su pesto sos, peršun i maslinovo ulje.

Tako jednostavna, a ukusna Kapreze piletina osvaja punoćom ukusa koji vas poziva da se otisnete u nezaboravnu avanturu Mediteranom.

Da biste probali čuvenu Kapreze piletinu ne morate putovati čak do Italije, jer je možete pronaći u samom srcu našeg glavnog grada. Naime, restoran Grill Pub, Novi Beograd neguje tradiciju dobrog domaćina koji misli na sve goste. Uz najbolji biftek i nezaobilazna jela na roštilju, svoje mesto pronašli su i prelepi specijaliteti od piletine.

Posetite restoran Grill Pub i uverite se sami da su kod nas svi obroci pripremljeni s ljubavlju.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts
11 Comments

Leave a Comment