Specijaliteti od mesa

8 Comments

Specijaliteti od mesa čine poseban deo srpske tradicije i kulture.

Svi odavno znaju da su Srbi veliki ljubitelji dobre hrane! To je jedan od glavnih razloga zbog kog se turisti ponovo vraćaju u našu zemlju.

Savršena kombinacija grčke, bugarske, turske i mađarske kuhinje donosi riznicu ukusa u najraznovrsnijim tradicionalnim jelima.

Pored nezaboravnih ukusa, srpsku kuhinju odlikuje i posebno uživanje u hrani. Porodični ručak i danas je ritual koji se poštuje, a glavni deo na njemu čine specijaliteti od mesa.

Najpoznatiji specijaliteti od mesa jesu jela na roštilju

Pored ćevapa, i pljeskavice i burgeri su veoma popularni specijaliteti od mesa sa roštilja.

Mleveno crveno meso je glavno za njihovu pripremu, a ređe se koristi i svinjsko meso. Postupak je isti kao kod pripreme ćevapa. Naime, fino usitnjeno meso meša se sa začinima. U njih prvenstveno spadaju so, luk i biber,  zatim se oblikuje u vidu tankih pločica koje po veličini odgovaraju masi od 5, 10 i više ćevapa.

Specijaliteti od mesa

Tradicionalno serviranje podrazumeva da je poslužena u somunu ili lepinji sa crnim lukom. Danas se koriste raznovrsni prilozi poput paradajza, pavlake, kupusa, kečapa, majoneza, senfa krastavaca ili zelene salate.

Iako mnogi smatraju da su pljeskavice i burgeri obični fast food, ovi specijaliteti od mesa mogu se naći u meniju, kao predlog za ručak u restoranu.

Bogata, sočna i puna tekstura zadovoljiće svačiji ukus, a za posebni doživljaj tu je čuvena gurmanska pljeskavica koja sadrži kačkavalj i slaninu ili šunku sa sitno iseckanim ljutim paprikama.

Roštiljske kobasice kao posebni specijaliteti od mesa

Posebno uživanje kada su specijaliteti od mesa u pitanju donose roštiljske kobasice, tzv. sudžukice.

Specijaliteti od mesa

Ove fino usitnjene barene kobasice karakteriše puni ukus i sočnost koje preferiraju pravi gurmani. Roštiljske kobasice se spremaju od različitih vrsta mesa, kojima se dodaje voda, so, začini, ugljeni hidrati i proteinski proizvodi, a smesa se oblikuje uz dodatak slatkog mleka.

Ukoliko želite da probate vrhunsku roštiljsku kobasicu spremljenu po domaćoj recepturi, posetite restoran Grill Pub gde dodatnu draž jelu daje prijatna atmosfera i profesionalna usluga.

Organizovanje proslava u Srbiji ne može se zamisliti bez specijaliteta od mesa

Svadbe, krštenja, rođendani, kao i bilo koja druga slavlja koja se organizuju u restoranima širom naše zemlje imaju jednu zajedničku odliku, a to su – specijaliteti od mesa.

Specijaliteti od mesa

Bez obzira kakva je tema vašeg slavlja, kao i da li je u pitanju klasični, moderni ili etno restoran izborom različitih vrsta mesa sigurno nećete pogrešiti. Takođe, specijaliteti od mesa su odraz srpskog gostoprimstva. Zahvaljujući njihovoj raznolikosti mogućnosti za vašu proslavu su neograničene.

Upravo takav sveobuhvatni meni nudi restoran Grill Pub.

Specijaliteti od mesa u njemu predstavljaju savršenu kombinaciju modernog kulinarstva i tradicionalnih recepata srpske kuhinje.

Posebna usluga koju ovaj restoran čini jedinstvenim jeste fleksibilnost. Ona se ogleda u mogućnosti da sami izaberete komad mesa koje želite da vam se spremi, kao i količinu i način spremanja.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment