Šnicle u restoranu Grill Pub

No Comments

Šnicle su specijaliteti od mesa kojima ne može da odoli ni jedan gurman. One su, ujedno, pored jela na roštilju, najtraženiji obrok u restoranima širom sveta.

Šnicle pružaju potrebnu energiju, pa ih mnogi svrstavaju u “težu” hranu namenjenu hladnim danima. Međutim, svojom slojevitom teksturom i čarobnim ukusom čine savršenu letnju poslasticu. Jer, nema vrste mesa koje se ne pretvara u pravi gurmanluk kada se naprave šnicle.

Restoran Novi Beograd, Grill Pub vam otkriva tajnu pripreme šnicle.

Šnicle se mogu dobiti od bilo koje vrste mesa

Sveže meso – od jagnjetine, preko svinjetine, pa do piletine – pravilnim sečenjem može dati odlične šnicle. To znači da tajna leži u rezu odakle se dobija komad mesa.

Izbor mesa i sečenje ne donose samo različite ukuse i teksturu, već često uslovljavaju i način spremanja. Tako su neke šnicle idealne za gril, druge za pečenje ili pohovanje, dok za pojedine je obavezna marinada.

Najkvalitetnije šnicle se dobijaju sa leđnog dela. Ove šnicle imaju mramornu strukturu i intenzivan ukus. Poznate su kao ribaj stek, skoč file ili antrekot.

Šnicle

Najtraženiji i najkvalitetniji komadi dolaze od pojasa. Čuveni T-bone stek, Porthaus i Nju jork stek predstavljaju pravi izazov za kuvare širom sveta, jer spadaju u veoma osetljivo meso čija priprema zahteva posebnu veštinu. U protivnom, i najmanja greška, smanjiće sočnost ove divne šnicle.

Šnicle – obavezni začini

Prema mišljenju pojedinih stručnjaka da biste dobili dobre šnicle neophodna je upotreba tučka za meso pre početka pripreme. Na taj način se razbijaju mišićnih vlakana te meso postaje mekše. Drugi, pak, ističu da je ključno zamrzavanje. Naime, zamrzavanje dovodi tečnost u meso koja razbija molekularne veze, kao rezultat ovog procesa nastaje neverovatno mekano meso.

Šnicle

Takođe, za pripremu šnicle, veoma je bitan i izbor začina. Osim soli i biberi, na raspolaganju je i origano, majčina dušica, kumin, ruzmarin, bosiljak, majoran, a savršeni balans zavisi od vrste jela.

Najpoznatije šnicle na srpskoj trpezi

Gotovo da nema osobe u našoj zemlji koja nije čula za Karađorđevu šniclu. Čuveno jelo nastalo je 1956. godine, a tvorac je poznati kuvar Milovan Mića Stojanović.

Karađorđeva šnicla je posebna kako po priči o svom slučajnom stvaranju, tako i po ukusu koji je lansirao u sam vrh svetskog kulinarskog leksikona. Pravilna razmera svih sastojaka donosi neodoljivi ukus šnicle. Jaki, stari kajmak prodire u svaki njen deo dajući joj prepoznatljivu aromu, dok panirana pokorica daje idilični kontrast bogatim začinima.

Šnicle

Pored dobre razmere od koje se ne sme odstupati, Karađorđeva šnicla podrazumeva i poseban način dekorisanja. Odnosno, izgledom treba da podseća na orden Karađorđeve zvezde koji se ranije dodeljivao u Kraljevini Srbiji i Kraljevini Jugoslaviji, a aktuelan je i danas u Republici Srbiji. Zbog toga se šnicla servira na ovalu i ukrašava kolutom limuna koji simboliše zvezdu. Zatim se preliva delimično majonezom koji predstavlja lentu ordena.

Iako pojedini restorani nude svoje verzije Karađorđeve šnicle, po originalnoj recepturi kao prilog služi se obarena boranija i prženi krompir.

Ako želite da probate najbolje šnicle spremljene od kvalitetnog Agropapuk mesa posetite restoran na Novom Beogradu, Grill Pub. Na našem meniju nalaze se specijaliteti koji osvajaju pri prvom zalogaju.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment