Potaži u restoranu Grill Pub

8 Comments

Potaži su savršeni izbor u svakom trenutku.

Iako gurmanska jela daju energiju tokom zimskih dana, potaži su ti koji će vas ugrejati. Kada se hladni vetar uvuče u kosti, a mraz zaledi ruke ništa ne okrepljuje bolje od tanjira gustog potaža. Međutim, oni nisu namenjeni samo ovom godišnjem dobu. Zbog lagane teksture od povrća savršeni su obrok tokom letnjih meseci, kao zamena za tešku i masnu hranu.

Zašto su potaži tako posebni otkriva vam restoran na Novom Beogradu, Grill Pub.

potaži 1

Potaži dolaze uz Francuske

Od davnina razne supe i čorbe bile su sastavni deo trpeze. Sve do 14. veka, kada je izmišljenja kašika, ljudi su umakali hleb u tanjir, a nožem “hvatali” komadiće mesa.

Ipak, potaži, kakve danas poznajemo, nastali su tek u Srednjem veku u Francuskoj. Kako su mogli da se spreme od najraznovrsnijih sastojaka postali su obavezni uvod u ručak kako seljaka, tako i društvene elite. Obično se obrok počinjao sa jednim ili dva različita potaža, nakon kojih su sledili specijaliteti od mesa.

Iz francuske kuhinje, ovo ukusno jelo vrlo brzo se preselilo u Englesku, gde je 1390. godine zabeleženo u prvom kuvaru “The Forme of Cury“, sastavljenom od strane glavnog kuvara kralja Ričarda II. Potaž je pra

vljen od žitarica, iseckanog mesa i začina koji su kuvani sa bojonom i kravljim ili bademovim mlekom, a da bi dobio gustu formu dodavano je žumance.

Kada je u 18. veku u Parizu otvoren prvi restoran, potaži su se našli na njegovom meniju. Razvojem industrijske revolucije preselili su se u konzerve kao hrana koju svako može brzo da pripremi.

Potaži nisu obične čorbe!

  1. godina jasno je definisana razlika između bistre pileće supe, goveđe čorbe i potaža od povrća. Upravo je njihova konzistentnost bila osnova za podelu.

Naime, klasične čorbe i supe imaju jasno vidljive sastojke, pa i komadiće mesa. Za razliku od njih, potaži su gusti, ujednačenog sastava. Kuvaju se sve dok čitava smeša ne dobija homogenu, glatku strukturu i fino isprepletanu aromu.

Osim po formi, potaži se izdvajaju i po namirnicama, jer po tradicionalnoj recepturi ne dolazi meso. To znači da ih vrlo lako možete spremiti kombinujući povrće koje tog trenutka imate u svojoj kuhinji. Zahvaljujući brojnim mogućnostima imaćete svakog dana sasvim novu varijantu potaža, u kojoj ćete vi i članovi vaše porodice uživati.

 

potaži

Potaži u restoranu Grill Pub spremaju se po originalnoj recepturi

Grill Pub važi za restoran dobre hrane. U njemu su svi obroci pripremljeni s ljubavlju, uključujući i najukusnije potaže.

Savršeni miks svežeg povrća i poznatih začina predstavlja najbolji uvod u ručak u restoranu. Ali, potaži su mnogo više od predjela. Nije redak slučaj da, posluženi sa hlebom ili tostom, postanu zamena za glavno jelo. Naročito ako se ima u vidu njihova izuzetna nutritivna vrednost. Bogatstvo hranjivih sastojaka poboljšava varenje, čuva organizam od nezdravog holesterola dajući mu snagu za obavljanje svih aktivnosti u toku dana. Baš kao salate i hrskavi brusketi, tako i potaži spadaju u niskokalorične obroke, pa ih možete jesti u bilo koje doba dana bez straha od nagomilavanja kilograma.

Posetite još danas restoran Novi Beograd, Grill Pub i prepustite se ukusu najboljih potaža koje ste ikada probali.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment