Poslovni ručak u restoranu

2 Comments

Poslovni ručak u restoranu u savremenom poslovanju je neophodan.

Bez obizira što se u današnje vreme većina poslova odvija preko emaila ili mobilnih telefona, poslovni ručak je i dalje važan način za izgradnju i održavanje dobrih poslovnih odnosa.

Poslovni ručak više nije ograničen samo na sredinu dan. Ovaj termin je nastao pre nekoliko godina, kada je poslovanje obavljano u periodu od devet do pet. Međutim, u današnjem svetu ono se odvija 24 časa, 7 dana u nedelji, tako da poslovni ručak sada obuhvata i druga dva obroka – doručak i večeru.

Savršeni izbor za ovakvu vrstu ručka je biftek! Ovim izborom nikada nećete pogrešiti.

U restoranu Grill Pub napravljen je od najkvalitetnijeg mesa i pripremljen po posebnoj recepturi naših kuvara.

Poslovni ručak u restoranu podleže poslovnom bontonu

poslovni ručak

Baš kao svaka poslovna korespodencija, i kod poslovnog ručka u restoranu postoje određena “nepisana” pravila koja spadaju pod poslovnim bontonom. Mi vam otkrivamo najbitnija na koje trebate da obratite pažnju.

Poslovni ručak sa klijentom, potencijalnim partnerom ili novim kolegom često može biti produktivniji od sastanka u kancelariji, jer je u restoranu prijatno okruženje koje je pogodnije za opuštanje i otvoren razgovor.

Kada pozivate nekoga na ručak, poštujte vreme i položaj. Ako je pitanju nadređeni ili kolega kog ne poznajete dobro, možda je bolje da prvi put predložite neformalnu kafu.

Prilikom poziva za poslovni ručak u restoranu pažljivo izaberite mesto i vreme sastanka kao i obrok koji ćete jesti

Meso je sastavni deo svakog ručka. Izborom bifteka, ramsteka ili pak pilećeg filea, sigurni smo da nećete pogrešiti.

poslovni ručak

Opšta kultura nalaže da poziv na poslovni ručak ne predstavlja zahtev već pitanje: “Da li ste slobodni da ručate sa mnom?”

Tom prilikom ponudite nekoliko sugestija u vezi mesta i dozvolite svojim gostima da izaberu, ili, pak, ako sami birate restoran vodite računa da odgovara ishrani vaših gostiju kao i da nije suviše udaljen od njih.

Ako vaš gost izabere mesto, ne zaboravite da pohvalite njegov izbor.

Obavezno dođite ranije na poslovni ručak

Ne samo da se kašnjenje na poslovni ručak tretira kao da ste zakasnili na poslovni sastanak u kancelariji, već je dolazak ranije važan da biste se uverili da li je sve u redu – da li ste dobili željeni sto i da li je on već postavljen.

Neki poslovni ljudi smatraju da i izbor stola u restoranu igra važnu ulogu. Ako je reč o proslavi ili neobaveznom ručku sa ljudima koje dobro poznajete, birajte sto u centralnom delu restorana, dok za ozbiljne razgovore pravi izbor je sto u uglu, u mirnom delu.

Pazite kakav ćete razgovor voditi tokom poslovnog ručka

poslovni ručak

Opuštena atmosfera u restoranu može dovesti da zaboravimo šta je svrha poslovnog ručka. Zato, uvek imajte u vidu da je to poslovni sastanak kao i svaki drugi – postavite dnevni red o onome o čemu želite da razgovarate i definišete ciljeve koje želite ovom prilikom da postignete.

Naravno, očekuje se da vodite i neobavezne razgovore na poslovnom ručku u restoranu, ali bez dubokih ličnih diskusija i mešanja u privatni život.

Bez obzira kakav je ishod poslovnog ručka u restoranu ako ste vi zvali pravilo je da vi i platite. Nikako nemojte prihvatiti da iznos podelite ili da vaši gosti plate račun.

Čekamo vas!

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment