Kvalitet mesa u restoranu

3 Comments

Kvalitet mesa u restoranu

restoran novi beograd

Kvalitet mesa je danas u mnogome opao, najviše zbog enormnog rasta mesne i prehrambene industrije usled velikog rasta populacije, koju je potrebno prehraniti.

Krajnji cilj mesne industrije je staviti proizvod na potrošački sto koji će rezultirati visokim zadovoljstvom u ishrani i koji će biti dostupan uz razumnu cenu.

Faktori koji čine kvalitet mesa

Mnoga istraživanja pokazuju da je potražnja mesa u indirektnoj korelaciji sa kvalitetom, pa  se može primetiti tendencija ka smanjivanju kvaliteta. Činjenica da je tržište sveeg mesa sve više i više diskriminatorno kada je u pitanju kvalitet, ne čudi, obzirom da se pojam kvaliteta danas u mnogome promenio. Potrošačima je bitan ukus, i nekad je direktno povezan sa kvalitetom. Međutim, kvalitet u svom punom značenju obuhvata mnoge druge faktore koje mora ispuniti, a to su izgled, miris, čvrstoća, sočnost, mekanost i ukus. U zavisnosti od vrste mesa i ovi faktori kvaliteta variraju.

Pravila vezana za kvalitet mesa

Pravila o tome šta sve treba da piše na deklaraciji jednog mesnog proizvoda veoma su striktna. Uvozno meso na deklaraciji treba da sadrži pečat proizvođača, datum klanja, a od skoro mora da sadrži i sastave, odnosno objašnjenje da li to meso možda u sadržaju ima i neke boje ili alergene.

Nažalost, srpsko meso se jedva može naći po marketima, znatno je skuplje od uvoznog, ali kvalitet je nemerljiv u odnosu na inostrano. Razloge za to treba tražiti u uništavanju i izumiranju srpskog sela, u sve manjoj platežnoj moći građana, čiji je osnovni cilj prehraniti se. Ljudi često kupuju meso koje je na oko dobro, a ne shvataju šta je sve zapravo dodato u njega da bi samo dobilo sveži izgled.

Moderni trendovi – loš kvalitet mesa

Na našem tržištu sve više možete naći meso koje je poreklom iz Argentine i Brazila, koje je najlošijeg kvaliteta, a preplavilo je srpske trpeze. S druge strane, treba probuditi svest građana o bitnosti kvaliteta mesa i o onome šta stavljate na trpezu ispred svojih najmilijih.

Kvalitet mesa – Agropapuk

kvalitet mesa u restoranu

Agropapuk je prvobitno osnovan kao mali, porodični biznis, koji se zahvaljujući jasnoj viziji svojih osnivača razvio u ozbiljnu firmu koja broji 200 zaposlenih. Poslovanje zasnovano isključivo na kvalitetu, ispostavilo se kao ispravno, jer dnevni kapaciteti klanja dosežu čak do brojke od 500 svinja i 50 junadi. Distribucija mesa iz klanica se odvija i kao veleprodaja i kao maloprodaja.

U restoranu Grill Pub koristimo isključivo meso Agropapuk kvaliteta, kako sveže, tako i prerađeno. Od svežeg mesa u našem restoranu naći ćete sveže svinjsko i juneće meso, sveža mlada mesa.. Od proizvoda od mesa nudimo suvu domaću slaninu, suvu domaću šunku, domaći sremski kulen, domaće sremske čvarke i mnoge barene i dimljene proizvode.

U našem restoranu Grill Pub jela pripremamo po originalnoj recepturi i isključivo od domaćeg svežeg mesa visokog kvaliteta. Čekamo vas da u prelepom ambijentu okusite pravi ukus domaćeg mesa i osetite razliku u kvalitetu koja nas izdvaja od drugih.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment