Glazirana rebarca u restoranu Grill Pub

No Comments

Glazirana rebarca su jedno od najukusnijih jela. Prema mišljenju kuvara, pored bifteka, ovo su najbolji specijaliteti od mesa.

Glazirana rebarca su poziv koji niko ne može da odbije

Glazirana rebarca su omiljeno jelo mnogim gurmanima. Ako je tačna izreka da “ljubav vodi preko stomaka”, sigurni smo da ni jedan muškarac neće odoleti čarobnom ukusu koji ona donose.

Glazirana rebarca

Ona su idealna za hladne zimske dane jer pružaju dodatnu energiju. Zbog toga ih mnogi svrstavaju u “jača” jela. Međutim, glazirana rebarca su odlični obrok i u toku vrelih letnjih dana, jer predstavljaju pravi poslasticu. Njihova slojevita tekstura i bogatsvo začina donose savršen balans svih aroma koje se tope već pri prvom zalogaju.

Restoran na Novom Beogradu Grill Pub vam daje savete kako da ovo jelo spremite u svojoj kuhinji.

Glazirana rebarca se lako spremaju

Glazirana rebarca nisu zahtevna pa ih, uz malo kulinarskog iskustva, može svako spremiti.

Rebarca traže jače začine, te je upravo upotreba marinade ključna za prelepi obrok. Osim marinade, koja im daje sočnost, za glazirana rebarca veoma je bitno odabrati kvalitetno meso. Po želji, tanku membranu možete skinuti sa njih, mada je kuvari često ostavljaju kako bi rebarca prilikom spremanja zadržala svoj prvobitni oblik.

Da biste napravili glazirana rebarca potrebni su vam 2 kg svinjskih rebaraca, 2 glavice crnog luka, 2 kašike peršuna, 250 ml pileće supe, 2 kašike limunovog soka i 125 g istopljenog putera. Marinada se priprema od 4 ljute papričice, 4 čena belog luka, 2 crna luka, jedne kašike đumbira, 375 ml vinskog sirćeta, 125 ml soja sosa i 170 g meda.

Glazirana rebarca su pravi izbor za porodični ručak

Operite rebarca i isecite na 2 cm širine i ostavite da odstoje u prethodno pripremljenoj marinadi. Nakon pola sata, kada su upila aromu, izvadite ih iz marinade i stavite na roštilj. Pečenje traje oko 20 minuta i za to vreme obavezno rebarca prelivajte ostacima marinade.

Glazirana rebarca

Glazirana rebarca možete spremiti i u rerni. Marinirana rebarca poređajte u vatrostalnu posudu i prekrijte aluminijumskom folijom. Posudu stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na temperaturi od 180 stepeni Celzijusovih. Posle 20 minuta pečenja, okrenite ih i vratite u rernu. Ovaj postupak pečenja traje do 50 minuta, u zavisnosti od debljine rebara.

Poslužite ih uz odgovarajući prilog!

Glazirana rebarca se odlično slažu sa grilovanim povrćem koje možete poslužiti kao dodatak jelu. Umesto povrća, rebarca možete preliti smesom napravljenom od preostale marinade. U tiganj, pored marinade, dodajte iseckani crni luk, peršun, supu, sok od limuna. Sastojke kuvajte dok ne proključaju, a zatim ih ostavite još 15 minuta na tihoj vatri. Nakon toga smesu pomešajte sa istopljeni puterom i izmiksajte u blenderu kako biste dobili fini preliv.

Glazirana rebarca

Sada vam samo ostaje da se prepustite čarobnom obroku, a za posebni užitak mnogi ističu da glazirana rebarca treba jesti rukama.

Ukoliko niste spretni u kuvanju, budite bez brige, jer tu je restoran Grill Pub. Posetite nas i izaberite za ručak u restoranu vrhunski specijalitet od mesa

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment