Biftek

3 Comments

Biftek je najkvalitetniji i najcenjeniji deo mesa. Može da se sprema potpuno sirov ili pak dobro ispečen.

Biftek i način pripreme

Koliko god da volite biftek, morate znati dobro da ga pripremite. Možete ga konzumirati sirovog ili potpuno ispečenog.

biftek

Od sirovih varijanti je najpoznatiji tartar biftek. Ovako propremljen, najbolje ga je konzumirati uz parče dobre domaće pogače ili hleba.

Ako ga termički obrađujete onda je najbolje da ga isečete na šnicle i potopite u maslinovo ulje. Tako mariniran može stajati nekoliko dana. Kada dođe vreme za pripremu, izvadite ga i ostavite na sobnoj temperaturi.

Ovaj savršeni komad mesa najbolje se priprema na svinjskoj masti. Kada se mast zagreje, pržite ga, ali kratko, da ne bi pustio vodu.

Kada se dobije lepa rumena  boja, znajte da je vaš biftek gotov!

Tek tada ga posolite, pobiberite i dodajte malo senfa.

Biftek je najbolje peći u tiganju, ali možete ga pripremiti i na roštilju. Ukoliko tiganj nije dovoljno veliki, naš savet je da svoje meso ispečete iz nekoliko tura, jer ćete samo tako sebi osigurati ukusan i dobro pripremljen obrok.

Glill Pub restoran ima najkvalitetnije meso, koje pripremaju profesionalni kuvari sa dugogodišnjim iskustvom.

Biftek je važno dobro pripremiti

Meso nikada nemojte peći kada ga direktno izvadite iz tiganja. Najbolji način je da ga neko vreme ostavite na sobnoj temperaturi i tek tada ga pržite.

Za biftek nikada ne koristite maslac, najlepša boja se dobija na svinjskoj masti ili pak kikiriki ulju.

 Recepti i mariniranje

biftek

Ovaj komad mesa je savršen sam po sebi i zato ga je najbolje začiniti samo sa nekoliko zrna bibera i soli.

Savet Grii Puba-a je da smesu crnog bibera i soli stavite na tanjir, zatim i jednu i drugu stranu bifteka prislonite mešavini začina i ostavite ga nekolko vreme na sobnoj temperaturi, pre nego što počnete da ga pržite.

Još jedan način pripreme je da svoj biftek začinite semenom korijandera i sa pola kašičice crnog bibera. Tada će meso dobiti puniji ukus i bolju aromu.

Za ljubitelje marinade, mešavina balzamiko sirćeta, meda i senfa je idealan način za mariniranje bifteka.

Ukoliko ste pak ljubitelj azijskih mirisa i ukusa, najbolja opcija je marinada u terijaki sosu.

Koliko dugo se prži?

Grill Pub se trudi da na vašem tanjiru uvk bude savršeni komad mesa.

Biftek može biti pečen, srednje pečen i sirov, sve u zavisnosti od ukusa na koji ste navikli.

Tokom pripreme veoma je važno uzeti u ozir veličinu i težinu šnicle, kako bi se moglo proračunati vreme pripreme. Deblje šnicle je neophodno pržiti 4-5 minuta, sa obe strane.

Pripremljeni biftek je neophodno držati na sobnoj temperaturi nekih desetak minuta. Na taj načim će meso apsorbovati sve sokove i vi ćete dobiti savršeni obrok koji budi sva čula.

Uz ovaj komad mesa je najbolje poslužiti krompir i salatu.

biftek

Idealan obrok ćete osigurati ukoliko meso konzumirate uz porciju salate, napravljene od mešavine zelene salate, balzamiko sirćeta, maslinovog ulja i malo morske soli.

Restoran Grill Pub je tu svakodnevno i očekuje vas sa specijalitetima koji će zadovoljiti ukuse i najvećih gurmana. Savršeno, sveže meso, pripremljeno po vašem ukusu je ono što nas odvaja od drugih.

Uz mesni obrok koji je odličan izvor proteina i dobrih masti, uživaćete u božanstvenim ukusima naše kuhinje.

.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment