Biftek salata – savršen spoj pikantnog, slatko-kiselog ukusa

1 Comment

Biftek salata je pravi izbor u svakom trenutku.

Srbija je zemlja u kojoj se dobro jede. Obilje svežih namirnica pružaju savršenu podlogu za stvaranje prelepih ukusa. Po tradiciji, specijaliteti od mesa zauzimaju centralno mesto nacionalne trpeze. Bez njih ne možemo da zamislimo porodični ručak, ali ni korporativne proslave.
Međutim, topli dani polako dolaze, pa je vreme da “jaka” gurmanska jela ostavite po strani. Svoj jelovnik obogatite čarobnim, a laganim obrocima, koji će vas lako zasiti. Takav užitak pruža biftek salata.

U čemu je njena tajna otkriva vam restoran na Novom Beogradu, Grill Pub.

Biftek salata je napravljena od najkvalitetnijeg mesa.

Goveđi file je najmekše crveno meso. Idealna kombinacija nutrijenata sa niskom kaloričnom vrednošću čini ovaj komad veoma cenjenim. Gotovo svaki restoran dobre hrane u svetu ima svoje jelo od bifteka. Upravo je biftek salata jedno od prepoznatljivih u Grill Pubu.
Biftek je osetljivo meso. Najsitnija greška u pripremi kvari njegov ukus. Zbog izuzetne delikatnosti, pravi je izazov za kulinare. Pa se opravdano kaže da je biftek salata delo najboljih.

Po čemu se izdvaja biftek salata u restoranu Grill Pub?

Tajna biftek salate ne leži samo u kvalitetnom mesu, već i u vorčester sosu. U pitanju je engleski sos koji je naziv dobio po grofoviji za koju je vezano poreklo.
Prema jednoj priči originalni sos pripada Marksu Sandisu. Tokom 30-ih godina 19. veka ovaj lord je bio guverner u Bengalu gde je pronašao recept.
Drugi izvori naglašavaju da je vorčester sos nastao slučajno. Naime, farmaceuti John Wheeley Lea i William Henry Perrins želeli su da naprave novi, poseban ukus. Umesto primamljivog proizvoda dobili su tako jak sos da je priprema hrane sa njim bila nemoguća. Te je on završio u podrumu njihove firme.
Nekoliko godina kasnije, kada su raspremali podrum, uvideli su da je sos fermentisao, ostavljajući nestvarni ukus. U početku je korišćen kao prilog piletini, zečeti i ostrigama, da bi kasnije otkriveno da najbolje ide uz biftek.
Tradicionalno, vorčester sos se sprema od sirćeta, inćuna, šećera, soli, ekstrakta od tamarinda, limuna, kiselih krastavčića, paprike i začina. Zahvaljujući ovakvoj neverovatnoj kombinaciji u sosu se prepliće mnoštvo aroma, koje daju egzotični ukus biftek salati.

Biftek salata nikog ne ostavlja ravnodušnim

Zbog bifteka ova salata je odličan izvor proteina, te snabdeva mišiće kiseonikom i daje telu potrebnu energiju. Takođe, smanjuje rizik od srčanih bolesti, visokog krvnog pritiska, anemije i demencije.
Kako biftek salata sadrži i povrće, ona telu pruža vitamine koji štite od mnogih bolesti, uključujući i kancer. Dok med ne daje samo slatkasti ukus, već i brojne hranjive elemente. Pre svega, to su mravlja, glukonska, sirćetna, jabukova, limunska, ćilibarna i mlečna kiselina. Zatim, minerale, kao što su bakar, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i natrijum.
Imajući u vidu bogatstvo sastojaka možemo slobodna da kažemo da je biftek salata veoma zdravo jelo koje jača imunitet. Neodoljivi spoj pretvara se u savršenu simfoniju ukusa. Pa smo sigurni da će vas ova obrok salata oduševiti.
Posetite restoran Novi Beograd, Grill Pub i probajte sasvim novi ukus zbog kog se gosti vraćaju.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Restoran Grill Pub

Restoran Grill Pub je prava destinacija kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti od mesa. Ponosimo se činjenicom da jela spremamo po tradicionalnim recepturama, ali na moderan način pri čemu se ponuda stalno menja i dopunjava atraktivnim dnevnim ponudama jela od odabranih vrsta najkvalitetnijeg mesa.

Rezervacije

Popunite formular i zakažite vaš ručak ili večeru u našem restoranu Grill Pub. Domaćinska atmosfera, savršena hrana, prijatan ambijent i ljubazno osoblje razlog su da nas ponovo posetite.

Saznajte prvi popuste i akcije

More from our blog

See all posts

Leave a Comment